Dicle Akademi Dergisi, 2021 yılında yayın hayatına başlayan uluslararası alanda yayın yapan HAKEMLİ ve AKADEMİK (BİLİMSEL) bir dergi olup, sosyal bilimler alanında yapılmış olan araştırmaları yayımlama ve bilim insanlarının ve kamunun hizmetine sunmayı amaçlamaktadır.
Sosyal bilimler alanında ulusal ve uluslararası makale, çalışma ve araştırmalar derginin kapsam alanını oluşturmaktadır. özellikle hukuk, uluslararası ilişkiler, eğitim bilimleri, edebiyat, ekonomi ve yönetim bilimleri alanındaki çalışmalar derginin kapsam alanını oluşturmaktadır.
- Makalelerin yaklaşık 2500 kelimeden az, 10000 kelimeden fazla olmaması (derginin sayfa düzenine göre yaklaşık 8-25 Sayfa aralığında olması) ile APA sistemiyle yazılmış olması, incelemeye alınmasının ön koşuludur.
- Çalışmanın başına, 150-300 sözcükten oluşan Türkçe ve yabancı dilden Öz (Abstract) ve Anahtar kelimeler (Key words) konulmalıdır.
- Makale metninde yazarı çağrıştıracak (ad, soyad, kurumsal adres vb) hiçbir bilgi bulunmamalıdır (Yazarla ilgili bilgiler, çalışma yayına kabul edildiği takdirde editör tarafından eklenecektir).
- Metin içi gönderme ve metin sonu kaynak gösterimi APA kurallarına göre düzenlenmelidir.
- Makalenizi dergimizin şablonuna göre uyarlamanız gerekmektedir.
- Yazıların "Times New Roman" karakterinde, ana metnin tek satır aralığında ve 12 punto olarak, dipnot metninin 10 punto olarak hazırlanması gerekir.
- Dergimize gönderilen çalışmaların, herhangi bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir.
- Lisansüstü tezlerden ya da kongre/sempozyum vb. bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirilerden üretilen çalışmalar, bu hususa dair açıklama konulması şartı ile yayınlanabilir.
- Gönderilen makale metninde yazarı çağrıştıracak (ad, soyad, kurumsal adres vb) hiçbir bilgi bulunmamalıdır.
- Dergide sosyal bilimler alanlarında Türkçe ve yabancı dillerde yazılmış özgün araştırma makaleleri yayımlanır. Yabancı dilde yazılan çalışmalarda aynı zamanda Türkçe özet olmalıdır.
- Çalışmalar, derginin www.dicleakademidergisi.com adresinden elektronik olarak gönderilmelidir. Mail yoluyla makale gönderimi kesinlikle kabul edilmemektedir.
- Gönderilen çalışmalar önce biçim, içerik ve intihal yönünden Yayın Kurulu’nun incelemesine tabi tutulmaktadır.
- Ön değerlendirme aşamasında koşulları sağlamayan çalışmalar, hakemlik sürecine alınmamaktadır.
- Ön değerlendirmeyi geçen çalışmalar kör hakemlik yöntemi ile en az iki hakeme gönderilmektedir. Hakem raporları doğrultusunda çalışmaların kabulüne veya reddine karar verilmektedir.
- Hakemlerden gelecek rapor doğrultusunda; yazının yayın dosyasına alınmasına, alınmamasına ya da düzeltme istenmesine karar verilir. Eğer hakemlerden biri olumlu diğeri olumsuz rapor sunarsa üçüncü hakem atanır.
- Yazardan düzeltme istenmesi durumunda, düzeltmenin en geç 10 gün içinde yapılarak dergiye ulaştırılması gerekmektedir.
- Düzeltilmiş metin, gerekli görüldüğü hallerde değişiklikleri isteyen hakemlerce tekrar incelenebilir. Yayın dosyasına alınan yazılar Yayın Kurulunun belirlediği sıraya göre yayınlanır.
- Yayınlanmak üzere kabul edilen çalışmaların yayın hakları dergimize geçer. Yayınlanan yazılardan alıntı yapılması durumunda kaynak belirtilmesi zorunludur. Yayınlanmış yazının tamamının tekrar yayın hakkı dergimizin iznine bağlıdır.
- Dergide yayınlanan yazılarda ileri sürülen görüşler yazarlarını bağlar.
- Yazıların bütün hukuki sorumluluğu yazarlarına aittir.
- Bir sayıda aynı yazara ait birden çok makale yayımlanamaz.
Dergi yayın politikamız genel olarak ücretsizdir. Fakat ihtiyaç duyulması durumunda ücret talep edilmektedir..
Dicle Akademi Dergisi, Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) License ile lisanslanmıştır.